Pentru voi am selectat cele mai atmosferice locuri unde puteți sărbători Anul Nou și simți cu adevărat atmosfera de vacanță.

📍Târgul de Crăciun din Sibiu – Piața Mare.

Un oraș cu farmec deosebit. Căsuțele de lemn te îmbie la vin fiert cu scorțișoară, castane coapte, turtă dulce, mere coapte cu miere , kurtoșul unguresc și mâncăruri tradiționale.

"Din dragoste de patrie, ai fi înclinat să crezi că nicăieri nu-i ca la noi. Nimeni nu te va contrazice" – Piața Mare din Sibiu.
📍Târgul de Crăciun din Dresda, Germania – Dresden Striezelmarkt.

E cel mai vechi târg de Crăciun din Europa, având aproximativ 600 de ani. Este renumit mai ales pentru că, în fiecare an, la deschidere, se face o prăjitură cu fructe în greutate de 3 tone. Aici printre dulcețuri și sărățele poți savura și obișnuitul Glühwein (vin fiert) și Pulsnitzer Pfefferkuchen (turtă dulce cu gem și acoperită în ciocolată) 🤪 , Rahmklecks (pâine coaptă umplută cu brânză) , Bratwurst (cârnăciori) împreună cu niște pretzel (covrigi).

📍Târgul de Crăciun din Bruxelles, Belgia – Plaisirs d’Hiver.

Târgul de Crăciun din Bruxelles începe în piața centrală, Grand Place și se sfârșește în Piața Sf Catherine. Aici poți savura pe de plin ciocolata belgiană, midiile prăjite (moules frites), cârnații artizanali, brânzeturile și pâinea. Asta ca să nu aducem în discuție cartofii prăjiți sau cele două miliarde de feluri de bere. Un lucru interesant la Târgul de Craciun din Bruxelles mai este că turiștii pot urca în roata gigant plasată în piața centrală pentru o priveliște de neuitat: 55 de metri de la sol, iar un patinoar imens este deschis toată ziua pentru turiștii care vor să se distreze alături de cei mici.

📍  Târgul de Crăciun din Helsinki, Finlanda

Târgul de Crăciun din Helsinki este cel mai important târg din capitala Finlandei ce are loc în Piața Senatului. Aici veți fi întîmpinați de standuri pline cu bunătăți tradiționale, obiecte artizanale și ornamente tradiționale. E locul pe care copiii îl consideră a fi cel mai aproape de locul în care trăiește Moș Crăciun.

📍Târgul de Crăciun din Strasbourg – Christkindelsmärik.

Târgul de Crăciun din Strasbourg cunoscut și ca Marché de l’Enfant Jésus este cel mai vechi din Franța și unul dintre cele mai populare din Europa. Aici poți cumpăra decorații tradiționale, mâncăruri specifice Alsaciei, poți vizita târgul de cărți și gusta nelipsitul vin fiert (vin chaud), covrigii sau turta dulce învelită în arome de alune, portocală, scorțișoară sau praline.În Place Kleber se află și atracția turiștilor, aici mulți turiști lasă cadouri sub bradul de Crăciun pentru cei aflați în nevoie.

📍Târgul de Crăciun din Viena - Vienna Magic of Advent.

Cel mai romantic Târg de Crăciun vienez, recomandat în special pentru cupluri, este organizat în fața palatului Schonbrunn. Viena organizeaza cele mai frumoase și mai mari Târguri de Crăciun din Europa. Printre mâncăruri tradiționale găsești și delicatese precum căpșuni încinse în ciocolată, turta dulce și prăjituri.

📍Târgul de Crăciun din Praga – Piața din Centrul Vechi.

Târgului de Crăciun din Praga i se spune „Winter Wonderland”. Este unul dintre cele mai lungi târguri din întreaga Europa, târgul stă deschis până după Anul Nou. Atmosfera Târgului de Crăciun din capitala Cehiei seamănă foarte mult cu cea a Târgului de Crăciun din Viena. Pe lângă standurile cu suveniruri, unde se găsesc tradiționalele păpusi cehești, foarte multe sunt ocupate cu mâncare și cu băutură.

Biletele de avion pot fi rezervate și achiziționate online, pe www.avigo.md sau la telefon 022 000 412