TOP 8 ȚĂRI PENTRU CĂLĂTORIE

       Perla Orientului

Shanghai este cel mai populat oraș din China și din lume. El este adesea numit Perla Orientului. În ciuda faptului că Shanghai se află într-o altă parte a lumii, de la Chișinău se poate ajunge printr-un zbor de tranzit. Zborul este destul de lung, dar vă va permite să vă cufundați într-o lume necunoscută, pe care ați văzut-o cel mai probabil în filme sau știri.

Ce trebuie să cunoașteți despre Shanghai?

Înainte de a zbura în orice țară, vă sfătuim să vă familiarizați cu toate informațiile disponibile despre aceasta. Pentru a vă simți confortabil și pentru a nu ajunge într-o situație nedorită. În primul rând, asigurați-vă că aveți o monedă de schimb. Mai ales dacă aterizați noaptea târziu. În Shanghai, este dificil să schimbi valuta după ora 21:00. Chinezii sunt oameni foarte prietenoși, dar mai mult se tem de vizitatori, decât încearcă să-i ajute. De aceea,  trebuie să elaborați un traseu și să face-ți rost de o hartă detaliată a orașului.

Bucătăria chineză este diversă, dar poate fi neobișnuită pentru un european. Vă sfătuim să nu  faceți abuz de feluri de mâncare necunoscute. Mulți turiști se plâng de o cantitate mare de condimente în bucate. Cu toate acestea, există păreri că pentru a mânca în China ceva prost gătit, trebuie să vă străduiți să găsiți. Desigur, multe bucate conțin în abundență ingrediente nefamiliare, dar în cantități rezonabile, acestea vor fi pe placul oricărui turist. Personalul de catering vă va ajuta cu plăcere să alegeți un fel de mâncare. Cu toate acestea, în restaurantele chinezești găsiți rar o furculiță, așa că învățați să folosiți bețișoare.

Ce  trebuie să vezi în Shanghai

Shanghai este un oraș luminos, gradios, uriaș. Suprafața orașului Shanghai este de aproape 52 de ori mai mare decât Chișinăul. De aceea, alcătuirea unui traseu în jurul acestui oraș este destul de dificil, pentru că doriți să reușiți să vedeți totul.

Merită să începeți cu turnul TV "Pearl of the East". Turnul de 468 metri a apărut în oraș în 1994 și a devenit un simbol al Shanghaiului. Printre turiști, turnul TV se bucură de interes datorită punții de observare și a restaurantului rotativ, de unde se deschide o priveliște încântătoare a metropolei.

Toată lumea știe că civilizația chineză este una dintre cele mai vechi din lume. Prin urmare, în Shanghai puteți găsi cele mai vechi clădiri, care povestesc istoria mare a țării. Una dintre acestea este Longhua Pagoda. Conform unor estimări, construcția are mai mult de o mie cinci sute de ani! Din cauza vârstei acesteia, turiștilor le este interzisă intrarea în interior, puteți face doar o imagine a clădirii. Complexul templului este, de asemenea, cunoscut pentru statuia Buddha înclinată, lângă care puteți, de asemenea, să vă culcați și să faceți fotografii.

Shanghai este împărțit în cartiere și un astfel de lucru este Zhujiajiao. Acesta este un fel de Veneția chineză. La 30 km de Shanghai, este răspândit acest minunat oraș cu o istorie extraordinară. La urma urmei, Zhujiajiao are mai mult de 1.700 de ani!

Ce trebuie să încercați în Shanghai

Merită de remarcat că micul dejun în hotelurile din Shanghai lasă de dorit, pentru că nu abundă cu bucate europene obișnuite: cafea, omletă, pâine prăjită etc. În schimb, veți primi tăiței, tofu, orez și alte  bucate locale. Cu toate acestea, în Shanghai există mai multe tipuri de bucătării: Shanghai (este distins prin adăugarea de sosuri dulci), oală fierbinte (mâncăruri preparate în ghivece), Sichuan (mâncăruri picante) și Hunan (tocană). Prin urmare, toată lumea poate găsi feluri de mâncare după gust.

După ce v-ați plimbat prin Shanghai și ați cunoscut istoria și locuitorii, relaxați-vă în restaurantele locale. Unul dintre localurile remarcabile ale orașului este cafeneaua Momi. Particularitatea sa este că, în plus față de ceai și cafea, poți să cumperi aici o carte poștală și să o trimiți în viitor. Puteți să felicități copiii cu majoratul, chiar dacă ei încă sunt mici. Scrieți-vă o scrisoare în 2020. Personalul de la Cafe vă va trimite cu plăcere scrisoarea la adresa și în ziua de care aveți nevoie.