Ce trebuie să cunoașteți despre Shanghai?

În ciuda faptului că Ungaria cedează altor țări europene în popularitate printre turiști, această țară subtilă nu va lăsa pe nimeni indiferent.

Ungaria este considerată una dintre cele mai însorite țări din Europa. Cu toate acestea,  primăvara se poate confrunta cu faptul că țara se strecoară în ceață densă. Ungaria este cunoscută de mulți moldoveni precum o țară de tranzit prin care este posibilă intrarea în statele vecine. De obicei, operatorii în turism în acest fel și alcătuiesc tururile: incluzând  mai multe țări, inclusiv Ungaria. Astfel de excursii durează de obicei între 3 și 14 zile, dintre care în statul maghiar veți petrece câteva zile. Dar acest lucru nu este suficient pentru a explora regatul hunilor. Pentru a vă cufunda în atmosfera acestei minunate țări care a păstrat spiritul medieval, ve-ți avea nevoie de cel puțin o săptămână.

Ce trebuie să vezi în Ungaria?

Maghiarii sunt foarte mândri de castelele și palatele lor, iar în țară se numără mai mult de 4,5 mii! Printre acestea sunt: Palatul Esterhazy din Fertőd Palatul Godolle în același oraș, castelul Buda în capitala Ungariei – Budapesta și altele. Vizitarea castelelor vă va permite să simțiți  istoria țării, spiritul și splendoarea ei.  Pe lângă faptul că țara este bogată în capodopere arhitecturale, ea atrage cu splendoarea naturală. "Perla Ungariei" așa mai numesc Lacul Balaton, ale cărui ape sunt clare și magice.

Lacul termal unic din Heviz contribuie la vindecarea turiștilor datorită numărului mare de oligoelemente utile din apă. Parcul Bükk poate deveni un loc plăcut de distracție datorită frumuseții sale naturale, precum și unei grădini zoologice, aflată în parc.

Ce trebuie să încerci în Ungaria?

Ca și în Moldova, Ungaria este renumită pentru vinurile sale. În această țară, există 22 de regiuni vinicole, fiecare având o caracteristică distinctivă a producției de vin. Unul dintre cele mai populare vinuri din Ungaria sunt Tokay și "Sângele Boului". Ambele se disting prin tăria lor ridicată.

Trebuie remarcat faptul că Ungaria este singura țară UE după Franța, unde este permisă producerea ficatului de gâscă folosind tehnologia foie gras și, așa cum se știe, aceasta este o delicatesă. În ciuda stereotipului pe care ucrainenii și rușii îl consumă cel mai adesea de grăsime, Ungaria se situează pe primul loc în consumul de grăsimi. 

Ungaria este de asemenea renumită pentru deserturile sale care vor veni pe gustul fiecăruia:castane cu smântână, strudel, desertul tradițional maghiar "roll-retesh" le vor plăcea oricărui amator de dulciuri.

     Vizitați Ungaria și nu veți regreta!