Франкфурт - Авиабилеты Франкфурт

Bilete de avion spre Dublin

Pe AVIGO.md găsești cele mai avantajoase oferte la prețurile biletelor de avion. E simplu. Faci rezervarea online pe site-ul avigo.md și începi să îți pregătești bagajele pentru călătorie.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Dublin?

Orașul Dublin este capitala Irlandei. Este amplasat pe malul râului Liffey, în acest oraș plouă des și umiditatea se ridică la cote înalte. În acest oraș locuiesc aproape jumătate de milion de oameni.

Dublin este orașul potrivit pentru persoanele care iubesc ploaia și stilul medieval. 

Istoria orașului Dublin

La început, Dublin se numea Eblana. Primele referințe despre capitala Irlandei apar în anul 140. În aceleași documente se menționează despre faptul că prima așezare pe teritoriul orașului a fost celtică.

După invazia normanzilor, Dublin a devine capitala Irlandei și începe o dezvoltare rapidă în mai multe domenii ale industriei.

Orașul a reușit să supraviețuiască mai multor războaie. În perioada 1950-1980, Dublin a fost modernizat și trece prin schimbări masive la nivel economic. Astfel, orașul reușește în prezent să se bucure de o infrastructură care corespunde standartelor europene.

În ce perioade ale anului să vizitezi Dublin?

În Irlanda e frig. Dacă vei vizita acest oraș în lunile de vară te vei bucura de cele mai înalte temperaturi +16 grade. Umiditatea este înaltă, iar umbrela și ciubotele din cauciuc sunt cele două accesorii care trebuie să le ai mereu la îndemână.

Ce poți vedea în Dublin?

Spre deosebire de orașele europene unde găsești cele mai frumoase clădiri în centrul orașului, în Dublin – majoritatea obiectivelor turistice se află în partea de sud.

Primăria orașului Dublin te va cuceri prin arhitectură. Aceasta se află în apropiere de Castelul din Dublin, la porțile căruia vei descoperi o statuie care semnifică „dreptatea”.

Pe lângă castel și primărie, poți vizita muzeele din Dublin. Dar fii pregătit, prețul unui bilet variază de la 7 euro până la 18 euro. Unii recomandă să cumperi un permis „Dublin Passcare”, care îți va oferi posibilitatea să ai acces la zeci de atracții turistice din zonă.

Notează-ți neapărat să vizitezi catedrala Christ Church. Această biserică este una din simbolurile Irlandei.

Parcul St. Stephen’s Green, sediul Parlamentului Irlandez și Trinity College trebuie să fie următoarele pe lista ta. Dacă ești un cititor înrăit trebuie să știi că în biblioteca din colegiul Trinity se regăsesc aproape 5 milioane de cărți.

Ce poți mânca în orașul Dublin?

Irlandezii nu mănâncă sănătos. Aceștia adoră fast-food-urile și pub-urile. Pentru o porție de cartofi, carne prăjită și o băutură răcoritoare vei scoate din buzunar 10 euro.

Prețurile în restaurante, chiar dacă irlandezii nu le prea vizitează, sunt destul de costisitoare. Astfel, o masă copioasă cu desert te poate costa până la 40 de euro.

În schimb, în pub-uri te poți delecta cu ciorbe și supe care costă până la 7 euro. Acolo puteți gusta și din berea irlandeză.

Cât te costă o zi în Dublin?

Dublin nu este un oraș costisitor, dar unele prețuri sunt exagerate. Ca de exemplu, un bilet pentru autocar te costă 7 euro, pe când unul la autobuz este de 3 euro. Un abonament cu număr nelimitat de stații pentru o zi costă 7 euro. Un tur cu taxiul te va costa 20 de euro, dar te poți plimba cu tramvaiul dacă vrei ceva mai ieftin. În Dublin nu este metrou.

O bere într-un pub te poate costa până la 8 euro.

Dacă vei călători în sezonul rece al anului, atunci prețul la un apartament cu o cameră pentru o noapte în hotel de trei stele costă până la 60 de euro. În timp ce, în sezonul cald, aceleași apartamente te vor costa până la 90 de euro.

Cum ajungi în Dublin?

Simplu. După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport. Există o serie de companii aeriene care operează curse direct în Dublin de la Chișinău. Aceste curse operezează de câteva ori pe săptămână.

Accesezi avigo.md și afli toate informațiile.