Pentru că e perioada magiei și a dorințelor împlinite, compania Avigo revine și în acest an acest cu proiectul, care aduce bucurie în viața copiilor afectați de sărăcie.

Sărăcia separă copiii de părinții lor și le fură dreptul la căldură, dragoste și protecție în familie. Fără venituri suficiente și durabile, familiile nu își pot permite accesul la alimente hrănitoare, apă curată sau îngrijire medicală. În acest context, echipa Avigo și-a propus și în acest an, să de-a start campaniei ,,Un bilet cumpărat, un zâmbet de copil salvat,’’ unde cumpărând un bilet avia de la Avigo, donezi 1 euro către CCF Moldova, pentru copii afectați de sărăcie. 

În contextul crizei economice actuale, CCF Moldova își lărgește parteneriatele, pentru a ajuta copiii vulnerabili să nu ajungă în orfelinate. În perioada 1 decembrie – 31 ianuarie, compania avia Avigo, va dona 1 euro de la fiecare bilet vândut online, în sprijinul programelor CCF Moldova.

Această campanie socială de strângere de fonduri ține să accentueze necesitatea implicării în acțiuni de responsabilitate socială, precum și să informeze despre numărul mare de copii care riscă să fie separați de părinți și să ajungă în orfelinate, în contextul situațiilor economice din întreaga lume și a sărăciei extreme în care familiile vulnerabile se adâncesc.

„Vedem problemele pe care sărăcia le provoacă în fiecare zi, înțelegem că trebuie făcut mai mult pentru a ajuta, iar noi avem abilitatea, pasiunea și impulsul pentru a face  măcar o mică schimbare reală. În anul 2022, am primit un nou prieten în cadrul proiectului „ACASĂ”. Așadar, datorită parteneriatului cu Fuior Gourmet am reușit să cumpărăm o locuință pentru o familie cu 8 copii. Casa este spațioasă, îngrijită și cel mai important – sigură. Împreună cu CCF Moldova, dorim să le dăruim copiilor zâmbete adevărate și accesul la o viață, cât de cât mai bună, de aceea ne străduim să menținem această tradiție în fiecare an.”, declară Daria Liubinscaia, CEO Avigo.

Una din descoperirile ultimului deceniu în materie de psihologie și biologie evolutivă este că dezvoltarea copilului are loc doar în contextul unor relații afectuoase, de aceea locul fiecărui copil este într-o familie, fie că este biologică sau străină, important e să fie mediul care oferă căldură și siguranță. Orice, în afara contextului familial, este o situație ce poate produce traume și o încălcare a drepturilor copilului.

Misiunea CCF Moldova este să ajute familiile să rămână împreună, să se reunifice și să asigure un mediu familial pentru copiii cu care lucrăm.

„În Moldova, prea mulți copii încep viața și supraviețuiesc în condiții deplorabile de trai. Suntem profund îngrijorați pentru copiii din țara noastră prinși în mijlocul unor situații de acest gen. Ne bucură faptul că echipa Avigo a decis să colaborăm și anul acesta cu proiectul ,,Un bilet cumpărat, un zâmbet de copil salvat’’. Anul trecut, am organizat această campanie timp de trei luni, iar cu bugetul acumulat din donații am am cumpărat o locuință unei familii nevoiașe. Cu siguranță, în acest tempou, cu sprijinul companiilor care au ca scop să investească și în societate, vom ajunge la mai mulți copii și familii care au cel mai mult nevoie de sprijin și ajutor. Ajutați-ne să protejăm copiii, pentru a ne asigura că nu doar supraviețuiesc, ci și prosperă.", zice Liliana Rotaru, președinta CCF Moldova.