ANTALYA - Bilete de avion ANTALYA

Bilete de avion spre Amsterdam

Dacă îți dorești să faci o rezervare la biletele de avion, AVIGO are cele mai avantajoase oferte pentru tine. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Amsterdam le poți comanda pe site-ul nostru - avigo.md.

E simplu. Faci rezervarea online pe site-ul avigo.md și începi să îți pregătești bagajele pentru călătoria în unul dintre cele mai controversate orașe ale Europei.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Amsterdam?

Cu siguranță, dacă ești un turist înrăit cunoști că Amsterdam este un oraș nocturn. Dacă ești o persoană matinală, să știi că va trebui să te plimbi pe străzile orașului până la 10:00 dimineața, când vei putea să îți bei cafeaua. Pentru că anume la această oră se deschid majoritatea localurilor. Motivul este simplu – cafenelele și barurile lucrează până la 2:00.

Amsterdam este capitala Olandei. Trebuie să știi că cel mai importante instituții de stat au sediul principal în Haga și dacă vrei să vezi cum arată aceste clădiri, neapărăt să îți planifici și câteva zile din vacanță pentru a vizita cel de-al doilea oraș.

Orașul are peste 700.000 de locuitori. Nu este tare aglomerat, dar în sezonul cald al anului – este plin de turiști.

Istoria orașului Amsterdam

Primele informații apărute în istorie despre acest oraș se identifică în documente ce datează din 1275. În 1306, Amsterdam primește dreptul de a fi numit oraș și din acel moment, acesta a început să înflorească. O lungă perioadă de timp, Amsterdam devine unul dintre cele mai bogate orașe din lume datorită comerțului dezvoltat în această regiune.

În secolul XIX-lea se dezvoltă infrastructura orașului. În mai multe regiuni sunt contruite cartiere întregi, noi muzee, stații de tren și clădiri care astăzi sunt cunoscute în întreaga lume.

Renumitul canal Amsterdam-Rin este construit în aceeași perioadă.

În ce perioade ale anului să vizitezi Amsterdam?

Ca și multe orașe europene, sezonul turistic începe primăvara devreme și se termină la început de toamnă. Amsterdam este foarte aglomerat în lunile iulie și august, când temperaturile ajung până la 26°C. În cazul în care preferi străzile goale va trebui să optezi pentru perioada rece a anului. Mai ales că anume iarna, prețurile sunt mult mai mici și veți face și economii.

Ce poți vedea în Amsterdam?

Este un oraș cu o arhitectură deosebită și vă veți bucura ochii cu locuri inedite. Puteți să începeți să descoperiți orașul vizitând locuri clasice cum ar fi muzeele (Muzeul de Istorie, în special) și instituțiile de stat. Mulți turiști recomandă să urcați pe acoperișul renumitei clădirii „New Metropolis”, pentru că veți fi uimiți plăcut de priveliște. Nu uitați să mergeți la Piața de flori și Waterlooplein.

Să fiți pregătiți, doar pentru a vizita majoritatea muzeelor aveți nevoie de cel puțin 10 zile, pentru că există zeci de muzee care merită a fi descoperite.

Ce poți mânca în orașul Amsterdam?

Amsterdam este obișnuit cu turiști și, din acest motiv, există o serie de localuri în care merită să intrați și să luați prânzul sau cina. Potrivit datelor statistice, în Amsterdam există peste 1000 de restaurante, unde veți putea găsi bucate tradiționale din diferite țări ale lumii. Prețurile variază de la un local la altul.

Neapărat să încercați sandwich-urile și deserturile tradiționale.

Cât te costă o zi în Amsterdam?

Amsterdam este un oraș costisitor. Un hotel de trei stele, pentru o noapte te va costa până la 170 de euro pentru o cameră dublă. Hotelurile de 4 stele și 5 stele pot ajunge până 1000 de euro pentru o noapte. Turiștii recomandă să vă cazați la hotelurile de trei stele, acestea sunt potrivite pentru persoanele care vor să economisească.

Transportul public în Amsterdam este accesibil pentru orice buzunar. Un bilet pentru transport nelimitat pentru o oră este 3 euro și 8 euro pentru 24 de ore. Doritorii se pot deplasa cu taxiul, cu tariful de 2 euro pe km sau să închirieze mașini. Dar țineți cont de faptul că taxiștii așteaptă bacșiși.

Dacă nu sunteți lenos, puteți să închiriați biciclete la prețul de 10 euro pentru o zi.

Cum ajungi în Amsterdam?

Simplu. După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport.

Există o serie de companii aeriene care operează curse direct în Amsterdam de la Chișinău. Prețul biletelor încep de la 200 de euro.