Cele mai ieftine bilete de avion ALITALIA

Compania aeriană „Air Moldova”

Avigo.md va oferă cele mai avantajoase bilete de avion de la compania „Air Moldova”.

Despre companie

Compania aeriană „Air Moldova” este lider pe piaţa autohtonă a transporturilor aeriene.

De asemenea, compania este unul din cele mai recunoscute brand-uri moldoveneşti. ÎN prezent, companiei „Air Moldova” îi revine circa 50% din fluxul aerian de pasageri, înregistrat pe piaţa moldovenească.

„Air Moldova” a lansat, în anul 2009, serviciul de călătorii cu escală prin Chişinău. În acest fel aeroportul de bază al companiei a devinit un HUB de tranzit.

Istoric

Compania aeriană „Air Moldova” a fost fondată în 1992. În 2004, compania a devenit membru IATA. În anul 2007, operatorul a întregistrat o creştere de 20% a numărului de pasageri. La 1 ianuarie 2008, „Air Moldova” a lansat o politică de zboruri ieftine, cu bilete de avion având preţuri de 39 de euro.

„Air Moldova” ocupă poziţia de lider în domeniul comerţului electronic de bilete. Astfel, în luna mai a anului 2006 compania a implementat biletul electronic. Din iunie 2007 a fost implementată vânzarea biletelor online pe site-ul booking.airmoldova.md.

În anul 2018 "Air Moldova" a fost privatizată de compania Blue Air Romania (Civil Aviation Group SRL).

Flota

Flota companiei e compusă din aeronave Airbus A320-200, Embraer 120, Yakovlev Yak-40 și Tupolev Tu-134.

Bagaje

Fiecare pasager are dreptul la un singur bagaj de mână și un singur articol personal. Greutatea maximă a bagajului de mână este până la 8 kg, iar dimensiunile sale nu pot depăși 115 cm (50 x 40 x 25 cm).

Pentru comoditatea, siguranţa şi confortabilitatea pasagerilor în aeronavă, bagajul de mână ce trece de normele indicate mai sus, trebuie să fie predat ca bagaj de cală.