Bilete de avion PARIS

Bilete de avion spre Nurnberg

Dacă îți dorești să faci o rezervare la bilete de avion spre Nurnberg, AVIGO are cele mai bune oferte și este gata să îți răspundă la întrebări la orice oră a zilei. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Nurnberg le poți comanda pe site-ul avigo.md.

Un alt beneficiu este că prețul tuturor biletelor noi îl afișăm în lei, dolari și euro.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Nurnberg?

Nürnberg este un oraș din landul Bavaria al republicii Germania. În acest oraș locuiesc peste jumătate de milion de oameni. Se numără printre orașele care formează centrul economic și cultural al Franconiei.

Orașul Nürnberg este așezat pe ambele părți ale râului Pegnitz pe o lungime de 14 km, râu care izvorăște la 80 km la nord-est de oraș. Acest râu este unul dintre atracțiile turistice pentru mulți străini care vin să viziteze acest oraș.

Istoria orașului Nurnberg

Istoria orașului Nürnberg datează în documentul medieval Sigena din anul 1050 și era numit capitală neoficială a Sfântului Imperiu Roman.

Între anii 1470-1530, orașul a cunoscut o dezvoltare extrem de bună datorită locației sale. În sec. al XIX-lea Nürnbergul devenise un centru industrial al Bavariei.

În anul 1835, între Nürnberg și localitatea învecinată Fürth a circulat primul tren feroviar din Germania. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial Nürnbergul a fost intens atacat, iar la 2 ianuarie 1945 centrul vechi al orașului a fost distrus aproape în întregime.

În ce perioade ale anului să vizitezi Nurnberg?

Nurnbergul are un climat temperat ploios. Se află în partea central-sudică a Germaniei, iar temperaturile zonei sunt destul de scăzute pe toată durata anului, cele mai mici se înregistrează în perioada decembrie-martie.

În timpul verii, temperatura se ridică până la +30 de grade, iar gradul de umiditate este ridicat, din cauza ploilor.

Ce poți vedea în Nurnberg?

În Nürnberg există mai multe obiective turistice, nu la fel de multe ca în Berlin, dar și acestea au cu ce te impresiona.

Pentru pasionații de artă există casa muzeu a lui Albrecht Dürer, unde vei putea descoperi câteva din lucrările sale și acolo vei găsi explicația acelui iepure ciudat pe care îl vezi peste tot prin oraș.

Trageți o fugă și pe la Tiny Griffon Gallery, condusă de românca Cristina Sinion, unde veți putea admira și expoziția artistului de origine română, Michael Lassel.

Ce poți mânca în orașul Nurnberg?

În meniurile restaurantelor din Nürnberg vei găsi cu greu altceva decât mâncare de porc. Neapărat să încerci renumiții bratwurst. Comandă și o porție de șnitel cu smântână, cu ciuperci și spatzle (20 euro).

La prânz poți încerca un file de porc, umplut cu brânză de capră și legume cu garnitură de orez cu roșii (16 euro), un gyros cu ciuperci și orez cu roșii (13 euro), o cola sau un ceai de fructe (câte 2 euro).

Pentru 16 euro poți savura un șnitel de curcan în stil vienez, cu cartofi prăjiți și salată verde.

Cât te costă o zi în Nurnberg?

În Nurnberg, pentru o cameră la un hotel de 3 sau 4 stele, plătești în jur de 50 euro pe noapte.

Pass-ul turistic al orașului se numește Nurnberg Card și costă 19 euro. Cardul permite intrarea liberă la aproape 50 de muzee și atracții turistice din oraș. De asemenea, acest card îți oferă reduceri și gratuități la transportul în comun, în magazine și în tururile de oraș.

Cum ajungi în Nurnberg?

După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport. Există o serie de companii aeriene care operează curse direct în Nurnberg de la Chișinău. Aceste curse operează de câteva ori pe săptămână. Dacă îți dorești cu escală în altă țară, ca să mai vizitezi și alte orașe, există și posibilitatea: Chișinău-Viena, ulterior Viena- Nurnberg.