Bilete de avion YEREVAN

Bilete de avion spre Vilnius

Dacă îți dorești să faci o rezervare la biletele de avion, cei de la AVIGO au cele mai avantajoase oferte. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Vilnius le poți comanda pe site-ul avigo.md.

E simplu. Faci rezervarea online pe site-ul avigo.md și începi să îți pregătești bagajele pentru călătorie.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Vilnius?

Vilnius este capitala Lituaniei și chiar dacă istoriile țărilor noastre sunt asemănătoare, după destrămarea Uniunii Sovietice, lituanienii au reușit să transforme acest oraș în unul cu adevărat european.

Lituaniana este limba de stat a țării. Și chiar dacă această limbă este vorbită doar de locuitorii Lituaniei, în număr de câteva milioane de oameni, librăriile din țară traduc majoritatea bestseller-urilor și filmelor în limba de stat a țării.

Istoria orașului Vilnius

Are o istorie la fel de tumultoasă exact ca și cea a Chișinăului. Vilnius a fost fondat în timpul domniei lui Gediminas, devenit principe din anul 1316, și este din 1323 capitala Lituaniei. În timpul uniunii polonezo-lituaniene, Vilnius a cunoscut o influență poloneză. În al doilea Război Nordic, Vilnius a fost avariat de trupele suedeze. În 1920, orașul a fost anexat de Polonia, dar lituanienii încă priveau orașul ca o capitală a lor. În septembrie 1939 a fost ocupat de trupele sovietice. Între 1940 și 1990 a fost capitală a Republicii Sovietice Lituaniene, iar din 1990 a Republicii Lituania.

Acest oraș a reușit să se transforme într-un oraș european în anul 2004 când Lituania devine membră a Uniunii Europene. Iar în prezent, în Vilnius locuiesc peste 500.000 de persoane.

În ce perioade ale anului să vizitezi Vilnius?

Dacă vrei să prinzi timp frumos, atunci vizitează orașul în perioada caldă a anului – adică lunile de vară. Primăvara și toamna plouă des și vântul este puternic. Iarna ninge și este frig, din acest motiv trebuie să iai în bagaj hanorace și să te pregătești pentru temperaturi scăzute.

Ce poți vedea în capitala Lituaniei?

Vilnius este un oraș curat, fără panouri publicitare. Dispune de o infrastructura dezvoltată și o arhitectură inedită a clădirilor. În oraș vei descoperi o serie de biserici și mănăstiri. Una dintre acestea este și biserica Sf. Ana - o biserică romano-catolică, care se află în centrul orașului. Clădirea se regăsește în lista patrimoniului mondial UNESCO. Prima biserica ridicată pe acest loc a fost de lemn și a fost construită de către Anna, cea de-a doua soție a lui Vytautas cel Mare. Actuala biserică din cărămidă roșie a fost construită la inițiativa ducelui Alexandru. Interiorul bisericii a fost realizat în stil baroc.

La doar câțiva kilometri de capitală veți descoperi insula Trakai. Pe insulă se află un castel medieval înconjurat de apă. Vă puteți plimba cu barca în orice perioadă a anului, cu excepția lunile de iarnă. În timpul verii e permis înotul și pescuitul. În satele din regiune, toate casele sunt vopsite în anumite culori. Astfel, familiile care au fete de măritat, femei văduve sau cele care au părăsit casa - își vopsesc casa în anumite culori: roșu, verde, albastru, galben sau cafeniu.

 

 

 

Ce poți mânca în orașul Vilnius?

Cu siguranță îți dorești să mănânci bucate tradiționale, care le vei putea găsi în majoritatea localurilor din Vilnius. Pentru o masă copioasă va trebui să scoți din buzunar până la 90Lt (35 euro). Dacă vei dori un dejun modest (cafea și omletă) vei scoate în jur de 35 Lt (11 euro).

Cât te costă o zi capitala Lituaniei?

Dacă vrei să te plimbi, atunci nu vei cheltui pe transportul public sau taxi. Un abonament lunar te va costa 100Lt (33 euro), cam atât de va costa un tur cu taxiul dintr-o destinație în alta.

În majoritatea mall-urilor și magazinelor sunt acceptate cardurile.

Dacă îți dorești lux, hoteluril de patru și cinci stele sunt destul de costisitoare – de la 300 până la 600 euro pentru o noapte. Dacă îți dorești un hotel mai modest, atunci o noapte într-un apartament cu o cameră te va costa aproximativ 80 de euro. Dar și în acestea vei beneficia de toate comoditățile.

Cum ajungi în Vilnius?

Simplu. După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport.

Există o serie de companii aeriene care operează curse direct în Vilnius de la Chișinău. Aceste curse operezează de câteva ori pe săptămână. Dacă îți dorești cu escală în altă țară, ca să mai vizitezi și alte orașe, există și posibilitatea: Chișinău-Viena, ulterior Viena-Vilnius.