Bilete de avion ISTANBUL

Bilete de avion spre Hong Kong

Dacă îți dorești să faci o rezervare la biletele de avion, AVIGO are cele mai avantajoase oferte. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Hong Kong le poți comanda pe site-ul avigo.md.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Hong Kong ?

Hong Kong este un oraș imens cu o densitate a populație foarte mare. Orașul a devenit unul dintre cele mai mari porturi din lume, centru comercial și financiar de prim rang în lume, având o populație de 7 milioane de locuitori. Dacă nu ești obișnuit cu fluxuri mari de oameni și gălăgie pe străzi, Hong Kong îți va părea un adevărat coșmar.

Istoria orașului Hong Kong

Istoria Hong Kong-ului începe în anul 214 î.H când primul imperator al Chinei, Qin Shi Huang a încorporat mai multe teritorii în cadrul imperiei printre care și cel al orașului de azi.

În anul 1842, Marea Britanie a obținut de la împăratul Chinei controlul unei insule pe nume Honk Kong, în scopul de a construi un port pentru navele lor de comerț.

În 1898, Marea Britanie a încheiat un tratat cu China prin care li s-a acordat concesionarea pe 99 de ani a insulei și a câtorva zone din împrejurul ei. În timpul celui de Al Doilea Război Mondial, orașul a fost ocupat de către Japonia între anii 1941-1945.

De-a lungul secolului XX, poziția geografică și legăturile comerciale au transformat Honk Kong-ul într-o mare metropolă. În 1997, teritoriul a fost retrocedat guvernului de la Beijing.

În ce perioade ale anului să vizitezi Hong Kong?

Clima orașului Hong-Kong este tropical-musonică. Acest lucru înseamnă că iarna, vremea este rece și umedă, primăvara și vara este cald și ploios , iar toamna este cald și soare.

Perioada cea mai favorabilă pentru a vizita orașul sunt lunile de iarnă când temperaturile ajung până la +20 de grade. Aceleași temperature sunt și în timpul primăverei, uneori urcă până la +25 de grade.

Ce poți vedea în Hong Kong?

În Hong-Kong există sute de obiective turistice, care așteaptă să fie descoperite de turiștii străini. Una dintre atracţiile preferate de turiști este plimbarea cu unul dintre cele mai vechi tramvaie ale oraşului.

Ulterior, îndreaptă-te în direcția districtului central al Hong Kong-ului unde vei descoperi o catedrală anglicană, care se numește St. Johns Cathedral. Dacă intri  în catedrală te vei putea bucura de un concert de muzică japoneză tradiţională.

Cu siguranță trebuie să vizitezi clădirile moderne, muzeele și parcurile din Hong Kong. Majoritatea acestora sunt o adevărată operă de artă.

Ce poți mânca în orașul Hong Kong?

Cele mai populare restaurante din oraș sunt cele traditionale. Într-un restaurant traditional, puteți comanda diverse bucate ca: tăiței asiatici, sushi, currie, salate, fripturi, pizza sau supe.

Când vine vorba de prețuri, acestea sunt la fel de pipărate ca și mâncarea. Felul principal poate să coste 30-40 dolari pentru o singură persoana, o supă vreo 15 dolari, aperitivele - 20 dolari. O cină într-un restaurant obișnuit, pentru o persoană, poate să coste de la 65 până la 100 dolari.

Cât te costă o zi în Hong Kong?

În Hong Kong, moneda de schimb este dolarul HK. Trebuie să știi că există trei bănci emitente de dolari HK – Standard Chrter, Bank of China si HSBC, să nu te mire faptul că vei vedea diverse bancnote pentru aceeași valoare. Există case de schimb valutar la orice colț de stradă.

Prețurile pentru închirierea unei camera în hotel sunt destul de mari. Pe lângă costul excesiv de mare, în comparație cu media europeană, camerele de hotel de aici sunt mult mai mici și mai puțin confortabile.

Dacă aveți posibilitatea să achitați un hotel mai scump, aveți o gamă largă pentru a alege unul pe potriva buzunarul și bunului plac.

La mâncare puteți economisi, ca de exemplu la oferta zilei a fost la sushi: meniul zilei a costat 45 HKD.

Cum ajungi în Hong Kong?

După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport. Există o serie de companii aeriene care operează curse în Hong Kong  de la Chișinău, dar va trebui să faci o escală în altă țară.