Bilete de avion din Chisinau catre Istanbul

De la 44€

Când să zbori la Istanbul ca să economiseşti

prices: 44€ - 154€

Din Chisinau către Istanbul

Secretul pentru a obţine cele mai mici preţuri la zborurile către Istanbul este să organizezi călătoria din timp. Cel mai potrivit e să planifici totul cu luni înainte de data plecării. Analizează calendarul nostru de tarife.Compară preţurile şi fii la curent cu cele mai avantajoase oferte ale companiilor aeriene. Dinamica ofertelor depinde de perioadă şi numărul de solicitări, dar ţine minte că suntem oricând aici în cazul în care ai nevoie de ajutor. Contactează-ne ca să găsim împreună ziua cu cel mai mic preţ la biletul tău de avion.

Cel mai rapid zbor

Lucrurile bune se pot realiza în 1 ore 9 min – timp record pentru durata călătoriei din Chisinau spre Istanbul în ultima săptămână pentru clientul nostru care va zbura cu FlyOne pe 2021-12-06

Cel mai ieftin zbor

44 EUR! Doar atât a costat biletul de avion din Chisinau către Istanbul găsit de un client Avigo pe site-ul nostru în ultima săptămână. Acest va zbura pe 6 decembrie 2021, iar zborul va fi operat de FlyOne.

Istanbul: Bilete low cost de la Avigo md

Alege zborul tău către Istanbul dintre cele mai avantajoase oferte și rezervează-l acum. Prețurile se pot modifica!

FlyOne
6 dec.
KIV
Chisinau
IST
Istanbul
1h 9m
De la
44€
FlyOne
8 nov.
KIV
Chisinau
IST
Istanbul
1h 9m
De la
44€
FlyOne
7 mar.
KIV
Chisinau
IST
Istanbul
1h 9m
De la
44€
FlyOne
2 feb.
KIV
Chisinau
IST
Istanbul
1h 9m
De la
44€
FlyOne
7 ian.
KIV
Chisinau
IST
Istanbul
1h 9m
De la
44€
FlyOne
31 ian.
KIV
Chisinau
IST
Istanbul
1h 9m
De la
44€

Avia bilete spre Istanbul

Zboruri spre Istanbul care să te coste chiar mai puţin decât ai sperat? Acum e posibil.

Niciun oricare alt oraș din lume nu poate fi comparat cu Istanbul. Considerat podul dintre Est și Vest, această metropolă vibrantă de 15 milioane de oameni, care se întinde pe laturile europene și asiatice ale Strâmtoarei Bosfor, are un farmec aparte, unic.Fondat de greci, mai târziu capitală a Imperiului Bizantin creștin, pentru ca mai apoi, Istanbul să înflorească în centrul Imperiului Otoman musulman, în urma capturii sale de către turci în 1453.

În pofida faptului că au cucerit orașul, ambele imperii au avut o contribuție semnificativă la cultura și arhitectura capitalei de atunci. De la mozaicurile strălucitoare ale Hagiei Sophia până la cupolele în cascadă ale Moscheii Albastre și în adâncurile cavernoase ale Cisternei Bazilice până la misterul harem al Palatului Topkapı, Istanbul este, pur și simplu, fenomenal. Cunoscut sub numele de Bizanț și Constantinopol de-a lungul istoriei, orașul Istanbul a fost întotdeauna unul dintre cele mai importante orașe europene. Astăzi, este al 7-lea cel mai mare oraș din lume, iar orice călătorie în Turcia trebuie să includă întotdeauna Istanbulul.

Când este mai bine să zbori la Istanbul? Din martie până în mai și septembrie - noiembrie sunt considerate cele mai bune perioade pentru a vizita Istanbulul. În acest timp cerul este senin și vreme plăcută, ce invită la plimbări și cunoașterea culturii din Istanbul. Clima din Istanbul este în mare măsură o combinație de clime subtropicale oceanice, umede și mediteraneene. Există trei zone climatice diferite din oraș, datorită dimensiunilor mari. La Istanbul sunt întâlnite patru anotimpuri distincte. Iulie este cea mai caldă lună din an, în timp ce decembrie este considerată cea mai umedă perioadă. Furtunile de vară sunt urmate de obicei de nori. Ploile de vară sunt călduțe și nu pot să vă influențeze negativ călătoria.

Obiective turistice. Deși nu este capitala oficială a Turciei, Istanbulul este în continuare epicentrul tuturor activităților importante din țară. Este cel mai mare și cel mai populat oraș al Turciei și centrul turismului din țară, datorită moștenirii bogate venite de la romani și otomani. Catedrala Sfânta Sofia din Constantinopol sau Aya Sophia fost catedrala Patriarhiei de Constantinopol, apoi moschee, astăzi muzeu. După mai multe incendii și reconstrucții repetate, catedrala și-a căpătat forma finală în anul 537. Catedrala este o construcție remarcabil de mare, doar cu câțiva centimetri mai mică decât Panthéonul din Paris. Clădirea are înălțimea de 73 metri și a fost construită în stil bizantin.

Palatul Topkapi a fost construit în secolul al XV-lea, fiind locul în care sultanii Imperiului Otoman au locuit până în secolul al XIX-lea. Complexul vast de clădiri este un spectacol amețitor de artă islamică, cu grădini opulente și picturi, care sunt delimitate de realitate cu ziduri și turnuri. Marele dar arhitectural al sultanului Ahmed I pentru capitală, a fost această frumoasă moschee, cunoscută ca Moscheea Albastră. Construită între 1609 și 1616, moscheea a provocat o revoluție în întreaga lume musulmană. Numele Moscheei provine de la decorul său interior creat din gresie Iznik. Atunci când soarele se pregătește să apună, Moscheea arată și mai frumos, cupolele fiind scăldate în razele soarelui, iar rugăciunele ce răsună din interiorul Moscheii, amplifică atmosfera.

Direct în spatele Moscheii Albastre se află Bazarul Arasta; un loc minunat pentru o pauză, pe care să o petreci în căutare de artizanate și suvenire autentice și de calitate. Între Bazar și Moschee, se ascunde Muzeul Mozaicului Palatului Mare, unde este expus un mozaic imens descoperit în 1950. Orașul este, de asemenea, un paradis al cumpărătorilor, cu unul dintre primele „centre comerciale” din lume, Marele Bazar și mai multe străzi dedicate tuturor tipurilor de magazine. Grand Bazaar este o piață imensă, care ocupă un întreg cartier al orașului, înconjurat de ziduri groase, între Moscheea Nure Osmaniye și Moscheea Beyazit. Moscheea Beyazit (construită în 1498-1505) ocupă spațiului Forumului lui Teodosie, iar arhitectură este inspirată de la Aya Sofya. Intrarea în bazar se face printr-una dintre cele 11 porți de unde se deschide un labirint cu tavan boltit, căptușit de magazine și standuri care vând o mulțime de lucruri, pe care le puteți lua la preț redus dacă negociați.

Moscheea Süleymaniye este unul dintre cele mai recunoscute repere ale Istanbulului. A fost construită pentru Süleyman Magnificul de către renumitul arhitect otoman Sinan între 1549 și 75. Interiorul, dominat de cupola înălțată de 53 de metri se remarcă pentru proporțiile armonioase și unicitatea designului.

Informaţii utile. Istanbul se mândrește cu o gamă variată de delicii culinare. Cu o mulțime de restaurante, mâncare stradală și renumite cafenele, Istanbul, poate fi considerat, pe bună dreptate, capitala gustului. Câteva dintre deliciile pe care trebuie să le încercați la Istanbul sunt: simitul- un covrig turcesc, incredibil de delicios; balik ekmek un sandviș de pește, extrem de popular; doner este carne preparată pe o rotiserie verticală, și lahmacun sau pizza turcească. Aici vei descoperi un spectru larg de gusturi și combinații, aparent imposibile. Orașul mai are și diverse opțiuni în ceea ce privește viața de noapte. Există multe cluburi de-a lungul Bosforului, cunoscute pentru mulțimea și exclusivitatea lor.

Deși hainele casual sunt acceptabile în zonele turistice, cel mai bine este să te îmbraci modest ori de câte ori pleci spre Istanbul. Evită să porți haine foarte colorate și strălucitoare. Un obicei ce ține de etică este utilizarea mâinii drepte, atunci când iei sau oferi ceva. Oferirea bacșișului este binevenită în localurile unde acest detaliu nu este inclus în factură. Suma pentru bacșiș este în jur de 10% din factură. La taxi este preferabil să oferi 2-3 lire turcești. Orașul nu este unul foarte ieftin, dar merită oricare investiție. Un buget mediu este aproximativ 200 - 400 TRY, în jur de 30- 60 euro, pe zi, per persoană. Costul unui prânz la un restaurant mediu este de 3.02 € , o bere de 0,5 l costă 1,81€, iar cafeaua- 1, 25 €. Biletul la transportul public valorează 0.40 €, iar prețul unui km cu taxiul- 0,32 €. Transportul public cuprinde o rețea de autobuze, diverse sisteme feroviare, funiculare și servicii maritime.

În timpul șederii este recomandabil să utilizezi transportul în comun, mai ales tramvaiul pentru a ajunge în orașul vechi. Acest mijloc de transport este rapid și ieftin. Pentru a utiliza toate mijloacele de transport în comun din Istanbul vei avea nevoie de cardul magnetic (Istanbul Kart). O găsești în chioșcurile mici de lângă toate stațiile de metrou și de autobuz. Costă 7 TL, iar când nu vei mai avea nevoie de ea, o poți întoarce în schimbul banilor achitați. Metroul circulă de la 6:15 până la 0:00 și autobuzele circulă până la miezul nopții. Pass-ul Muzeului din Istanbul acoperă intrarea pentru douăsprezece muzee / obiective turistice. De asemenea, îți permite să ocolești cozile lungi. Fusul orar din Ankara Turcia este GMT+3.

Viza pentru Turcia. Cetățenii moldoveni nu au nevoie de vize pentru a se afla pe teritoriul Turciei timp de 90 de zile.

Cel mai potrivit timp de a vizita Istanbul

Sezonul cald durează puțin peste 3 luni, în perioada 9 iunie - 13 septembrie, cu o temperatură medie zilnică ridicată peste 25 ° C. Cea mai caldă zi a anului este 31 iulie, cu o medie maximă de 29 ° C și minima de 21 ° C. Sezonul răcoros durează 3,9 luni, între 28 noiembrie și 24 martie, cu o temperatură medie zilnică ridicată sub 13 ° C. Cea mai rece zi a anului este 6 februarie, cu o medie minimă de 4 ° C și maxima de 9 ° C.

Chisinau

28 Jul 2021
22°C min
26°C max

Istanbul

28 Jul 2021
22°C min
25°C max
Temperatura aproximativa medie anuala
Chisinau
Istanbul

CUM SA AJUNGI DE LA AEROPORT IN Istanbul

Aeroportul Istanbul

35 km de la centrul orasului
Vezi pe harta

Noul aeroport din Istanbul (IST) deschis pe 7 aprilie 2019, este principalul aeroport internațional din oraș. Pentru a ajunge de la aeroport în centrul orașului sunt mai multe opțiuni. Mulți turiști iau instinctiv un taxi pentru a ajunge în oraș. Însă din cauza distanței de la oraș, de cel puțin 40 km distanță, costul va fi minim 105 TL (15 euro). Cu toate acestea, prețurile nu sunt fixe, iar din cauza factorilor de drum, tariful poate crește rapid. În cazul în care trebuie să iei un taxi, mergi doar la liniile oficiale de taxi situate chiar în afara terminalului și solicită, mereu, pornirea contorului. Havaist este un serviciu de transfer de la aeroport. Tariful pentru călătoria cu autobuzul este 18 TL de persoană, călătoria durează în medie 100 de minute. Desigur, există și transportul public regulat, care este un pic mai ieftin, dar incomod, din cauza că nu dispune de rute accesibile pentru turiști, iar orele de funcționare sunt doar între 6 dimineața și miezul nopții.

BINE DE ȘTIUT

ORA LOCALA

miercuri
08:25

VALUTA

VALUTA LOCALA
TL

BĂUTURI

BERE
0.51€

ALIMENTARE

BUSINESS LUNCH
2.45€

TRANSPORT

AUTOBUSS
0.40€

Citeste mai multe despre Istanbul

Companii care zboară spre Istanbul

test

Profil