Bilete de avion din Chisinau catre Antalya

De la 73€

Când să zbori la Antalya ca să economiseşti

prices: 73€ - 182€

Din Chisinau către Antalya

Secretul pentru a obţine cele mai mici preţuri la zborurile către Antalya este să organizezi călătoria din timp. Cel mai potrivit e să planifici totul cu luni înainte de data plecării. Analizează calendarul nostru de tarife.Compară preţurile şi fii la curent cu cele mai avantajoase oferte ale companiilor aeriene. Dinamica ofertelor depinde de perioadă şi numărul de solicitări, dar ţine minte că suntem oricând aici în cazul în care ai nevoie de ajutor. Contactează-ne ca să găsim împreună ziua cu cel mai mic preţ la biletul tău de avion.

Cel mai rapid zbor

Lucrurile bune se pot realiza în 1 ore 59 min – timp record pentru durata călătoriei din Chisinau spre Antalya în ultima săptămână pentru clientul nostru care va zbura cu Pegasus Airlines pe 2021-07-31

Cel mai ieftin zbor

73 EUR! Doar atât a costat biletul de avion din Chisinau către Antalya găsit de un client Avigo pe site-ul nostru în ultima săptămână. Acest va zbura pe 29 decembrie 2022, iar zborul va fi operat de FlyOne.

Antalya: Bilete low cost de la Avigo md

Alege zborul tău către Antalya dintre cele mai avantajoase oferte și rezervează-l acum. Prețurile se pot modifica!

29 dec.
KIV
Chisinau
AYT
Antalya
7h 4m
De la
73€
17 dec.
KIV
Chisinau
AYT
Antalya
8h 59m
De la
73€
19 nov.
KIV
Chisinau
AYT
Antalya
8h 59m
De la
73€
10 dec.
KIV
Chisinau
AYT
Antalya
8h 59m
De la
73€
6 dec.
KIV
Chisinau
AYT
Antalya
8h 59m
De la
73€
26 nov.
KIV
Chisinau
AYT
Antalya
8h 59m
De la
73€

Avia bilete spre Antalya

Zboruri spre Antalya care să te coste chiar mai puţin decât ai sperat? Acum e posibil.

Orașul Antalya este adesea asociat cu paradisul pe pământ, fiind cunoscut ca perla Mediteranei și Rivierei Turcești. Antalya este recunoscută pentru profesionalism, experiență, diversitate și calitate. Datorită istoriei sale, a frumuseții naturale și a varietății stilurilor de viață a localnicilor, orașul este o importantă atracție turistică din Turcia și întreg Orientul Apropiat.

Există multe motive pentru a vizita cel mai cunoscut oraș turistic din țară. Bogată în contraste, viața socială din Antalya atrage o mulțime de turiști și încântă localnicii. Aici este locul perfect pentru plimbări în locuri pitorești, odihnă pe malul mării, plăceri gastronomice și distracții nocturne. Antalya este locul perfect pentru a te detașa de cotidian și a te cufunda într-o lume nouă, departe de realitate.

Plaje cu apă cristalină, servicii hoteliere profesioniste, combinații excentrice de gusturi și arome, sunt doar o parte dintre o mulțime de argumente care te provoacă să alegi o vacanță la Antalya.

Când este mai bine să zbori la Antalya? Din martie până mai și septembrie până noiembrie este cea mai bună perioadă pentru a vizita Antalya. Deși vara este considerat momentul ideal pentru călătorii, în această perioadă este un flux mult mai mare de turiști, stațiunile fiind, practic, supraaglomerate, respectiv și cazarea este mai costisitoare. Toamna și primăvara numărul turiștilor scade, iar cazarea este mai accesibilă.

Obiective turistice. Köprülü Canyon este o destinație perfectă pentru pasionații de peisaje frumoase din natură. Pe lângă plimbări în jurul lacului, aici poți să te aventurezi să practici raftingul, un sport acvatic ce presupune coborârea pe râuri rapide, de munte, cu bărci pneumatice, în echipe de două sau mai multe persoane. Canionul are o suprafață de 366 km² și se află la 400 m adâncime, în unele locuri și se întinde pe 14 km de-a lungul râului Köprü.

La sud de centrul Antalyei, plaja Lara este populară pentru nisipul său alb și moale, cât și pentru facilitățile pentru familii, restaurante și cu o mulțime de activități. În această zonă se află una dintre cele mai mari stațiuni de plaje din Antalya, astfel este suficient de aglomerat pe timpul verii. Peisajul de calcar din jurul Antalyei este bogat în izvoare carstice, gropi și cascade. Depozitele de var din aceste izvoare s-au construit timp de 1,5 până la două milioane de ani. Aici poți să te relaxezi și să te bucuri în voie de creațiile naturii.

Templele parțial conservate și agora uriașă, colonnată din Perga, conferă o atmosferă intensă de glorie și trecut. Aceasta a fost cândva capitala Pamfiliei antice, care a înflorit sub stăpânirea greacă și apoi cea romană. Ruinele de aici, la aproximativ 17 kilometri est de Antalya, nu sunt la fel de bine conservate ca altele de pe coasta de turcoaz a Turciei, însă oricum surprind pe fiecare turist care ajunge aici. Băile romane, Poarta Elenistică și Acropola completează peisajul istoric al regiunii. Per ansamblu acesta este un sit arheologic uriaș, ce se întinde pe distanța de 15 km.

Aspendos, este unul dintre motivele de bază pentru care istoricii vizitează Antalya. Acest sit arheologic găzduiește un teatru roman, considerat a fi cel mai bine păstrat din lume și unul dintre obiectivele turistice majore din Turcia. Zilele de glorie ale acestui oraș au fost în secolul al II-lea și al III-lea, când au fost construite majoritatea obiectivelor păstrate până astăzi.

Cetatea Romană (Hidirlik Kalesi) a fost construit în secolul al II-lea și are înălțimea de 14 metri. În trecut a avut rol de supraveghere, iar în prezent este un loc fantastic pentru a urmări apusul și peisajele din preajmă. Poarta lui Hadrian este una dintre principalele porți de intrare în cartierul Kaleiçi. Înălțată în onoarea vizitei din anul 130 d.Hr. a însuși împăratului Hadrian, această impozantă poartă din marmură cu trei arce, este decorată cu sculpturi.

Cel mai distinct reper al Antalyei este Minivul Yivli, construit de sultanul Seljuk Alaeddin Keykubad (1219-36). Minaretul este un exemplu tipic de arhitectură Seljuk, cu o bază pătrată depășită de un tambur octogonal și cu galeria corelată în jurul vârfului. În fața minaretului se află turnul cu ceas din epoca otomană.

Informaţii utile. Antalya oferă o mulțime de lucruri de văzut pentru toată lumea și este o combinație dintre cultură, istorie și plaje superbe. Fiind o țară cu o cultură diferită și un stil de viață mai deosebit decât în alte țări, sunt reguli stricte atunci când intri în moschei, la cineva acasă sau pe stradă. Atunci când intri în case și moschei este obligatoriu să îți scoți pantofii. De asemenea, este important să păstrezi liniștea în moschee și să acorzi atenție ținutei, care trebuie să fie una decentă. Consumul de băuturi alcoolice pe străzile orașului este interzis. Alcoolul poate fi chiar eliminat din meniurile multor restaurante în timpul sărbătorilor religioase importante.

La Antalya este utilizată metoda de mulțumire a chelnerilor prin bacșiș. Este recomandabil să oferi personalului localului, un bacșiș ce constituie 5- 10% din totalul sumei. Aceeași obișnuință este practicată și față de personalul hotelurilor. Nu uita să negociezi în piețele locale și în magazinele cu amănuntul. Pentru comercianții locali negocierea a devenit un fel de ritual. Solicitarea unei reduceri nu este posibilă doar în supermarketurile mari. Când mergi la piață, este mai bine să iei o mai multe bancnote, mai mici. Îmbrăcămintea și bijuteriile este recomandabil să fie cumpărate din magazine speciale, deoarece există riscul ca cele din piață să nu fie de calitate bună. Majoritatea atracțiilor sunt ușor accesibile cu autobuzele, dar de obicei turiștii preferă să utilizeze taxiurile.

În Antalya sunt mai multe mijloace de transport care facilitează aflarea turiștilor în oraș. Autobuzele și tramvaiele vin, de obicei, la timp, iar taxiurile sau dolmus sunt relativ ieftine. Transportul public constă din patru opțiuni diferite care pot fi combinate pentru a ajunge la toate atracțiile și locațiile populare.

Principalul mod de transport în comun este autobuzul local, care aduce vizitatori în aproape toate părțile orașului. Rutele de autobuz trec pe lângă destinațiile principale și atracțiile turistice ale orașului. Microbuzul este un mod eficient de transport, iar vizitatorii sunt încurajați să îl utilizeze, nu numai în scopul de a se deplasa în mod convenabil în Antalya, ci și pentru experiența călătoriilor locale. Plata tarifului se efectuează, de regulă, imediat ce urci în transport și costă puțin.

A treia metodă de transport este tramvaiul, care merge într-un număr limitat de locații, dar este util pentru vizitatori. Tramvaiul este ieftin și convenabil pentru anumite destinații; are 10 opriri și oferă cel mai simplu mod de a călători de la un capăt al orașului la celălalt.

Taxiurile autorizate în Antalya sunt galbene și au numere de înregistrare pкшт părți. Tariful de bază la transportul public este de 2 TL (0.30 euro) dacă este plătit în numerar și 1.80 TL (0.27 euro) dacă este plătit de cardul de tranzit Antalya Kart (A-Kart). Unele călătorii mai lungi, cum ar fi între centrul orașului și aeroport, necesită tarife duble, 3.60 TL (0.54 euro).

Costul unui prânz într-un restaurant mediu este de 2.45 €, jumătate de litru de bere locală are prețul aproximativ de 1.76 €, iar prețul cafelei se estimează la 1,20 €. În Antalya fusul orar este GMT+3.

Viza pentru Turcia. Cetățenii moldoveni nu au nevoie de vize pentru a se afla pe teritoriul Turciei timp de 90 de zile.

Cel mai potrivit timp de a vizita Antalya

Temperatura medie anuală este de 21 de grade, iar precipitațiile medii sunt de aproximativ 90 mm. Verile durează din iunie până în august, ultimele luni sunt cele mai calde ale anului. Iulie este și cea mai uscată lună, practic fără precipitații. Cea mai caldă perioadă este de la mijlocul până la sfârșitul lunii august, unde maximele sunt în mod regulat în jurul a 34.6° C , iar temperaturile scad rar sub 28° C noaptea.

Chisinau

28 Jul 2021
22°C min
26°C max

Antalya

28 Jul 2021
31°C min
31°C max
Temperatura aproximativa medie anuala
Chisinau
Antalya

CUM SA AJUNGI DE LA AEROPORT IN Antalya

Aeroportul Internațional Antalya

13 km de la centrul orasului
Vezi pe harta

Autobuzul navetă Havas face legătura între terminalul intern al aeroportului și centrul orașului. Autobuzul funcționează în fiecare oră de la 06:00 la 22:00 și două curse dimineața (04:30 și 05:30). Călătoria durează aproximativ 45 de minute, iar prețul biletului este de 12 TL (aproximativ 2 euro). Mai sunt și două rute de autobuz care operează între aeroport și centrul orașului. Autobuzul nr. 600 circulă la fiecare 30 de minute de la aeroportul Antalya până la terminalul de autobuz Antalya (otogar), situat la 4 kilometri nord de centrul orașului. Călătoria durează aproximativ 40-45 de minute. Autobuzul nr. 800 circulă la fiecare 2 ore între aeroportul Antalya și districtul Antalya Lara. Călătoria durează aproximativ 50-60 de minute. Prețurile pentru autobuz este de 3,60 TL (aproximativ 0,55 euro) pentru un bilet dus-întors și sunt achiziționate de la șofer. Terminalul intern și internațional, se află în diferite locații, iar autobuzul nr. 600, face legătura dintre ele. Dacă preferi o opțiune mai confortabilă, există servicii de taxi disponibile în fața ieșirilor din toate terminalele. Chiar dacă sunt adesea o soluție mult mai rapidă pentru a ajunge la destinație, prețul este semnificativ mai mare și variază de la 40 la 60 TL (aproximativ 6- 9 euro).

BINE DE ȘTIUT

ORA LOCALA

miercuri
08:11

VALUTA

VALUTA LOCALA
TL

Băuturi

Bere
1.76€

ALIMENTARE

BUSINESS LUNCH
2.45€

TRANSPORT

AUTOBUSS
0.30€

Citeste mai multe despre Antalya

Companii care zboară spre Antalya

test

Profil