Bilete de avion din Chisinau catre Lyon

De la 68€

Când să zbori la Lyon ca să economiseşti

prices: 68€ - 156€

Din Chisinau către Lyon

Secretul pentru a obţine cele mai mici preţuri la zborurile către Lyon este să organizezi călătoria din timp. Cel mai potrivit e să planifici totul cu luni înainte de data plecării. Analizează calendarul nostru de tarife.Compară preţurile şi fii la curent cu cele mai avantajoase oferte ale companiilor aeriene. Dinamica ofertelor depinde de perioadă şi numărul de solicitări, dar ţine minte că suntem oricând aici în cazul în care ai nevoie de ajutor. Contactează-ne ca să găsim împreună ziua cu cel mai mic preţ la biletul tău de avion.

Cel mai rapid zbor

Lucrurile bune se pot realiza în 9 ore 14 min – timp record pentru durata călătoriei din Chisinau spre Lyon în ultima săptămână pentru clientul nostru care va zbura cu Tarom pe 2022-03-17

Cel mai ieftin zbor

68 EUR! Doar atât a costat biletul de avion din Chisinau către Lyon găsit de un client Avigo pe site-ul nostru în ultima săptămână. Acest va zbura pe 9 septembrie 2021, iar zborul va fi operat de Wizz Air.

Lyon: Bilete low cost de la Avigo md

Alege zborul tău către Lyon dintre cele mai avantajoase oferte și rezervează-l acum. Prețurile se pot modifica!

9 sept.
KIV
Chisinau
LYS
Lyon
26h 39m
De la
68€
30 sept.
KIV
Chisinau
LYS
Lyon
22h 24m
De la
69€
3 oct.
KIV
Chisinau
LYS
Lyon
21h 4m
De la
76€
19 sept.
KIV
Chisinau
LYS
Lyon
20h 39m
De la
79€
19 iul.
KIV
Chisinau
LYS
Lyon
45h 49m
De la
81€
14 oct.
KIV
Chisinau
LYS
Lyon
43h 4m
De la
84€

Avia bilete spre Lyon

Zboruri spre Lyon care să te coste chiar mai puţin decât ai sperat? Acum e posibil.

Ești în căutarea unui loc divers, care să-ți ofere experiențe gastronomice excelente, patrimoniu istoric și arhitectură modernă? Atunci recomandarea noastră este orașul Lyon oraș din Franța situat la confluența fluviului Rhône cu râul Saône, la 460 km spre sud-est de Paris și la 314 km spre nord de Marsilia. Aici persistă sentimentul francez original și autentic.

Lyon este capitala departamentului Rhône și a regiunii Auvergne Ron-Alpi. Istoria Lyonului, începe în perioada romanilor în primul secol înainte de Hristos. Orașul conservă un important patrimoniu cultural, de la vestigii din epoca romană până la construcții din secolul XX. Partea cea mai valoroasă a orașului, și anume cartierul Vieux Lyon, colina Fourvière și Croix-Rousse, cu o suprafață de 500 hectare, face parte din Patrimoniul Cultural al Umanității UNESCO, din 1998. În jurul orașului, puteți găsi un amfiteatru roman, arhitectură medievală și renascentistă în Vieux Lyon.

Lyon este adevărata capitală a gastronomiei! În oraș sunt mai mult de peste 2000 de restaurante, dintre care 15 au stele în Ghidul Michelin, iar 72 de bucătari au fost decorați cu același premiu. Aici gastronomia este un tip de artă, orașul fiind faimos datorită produselor de înaltă calitate și a vinurilor. Lyon are vinuri bune, deoarece este situat în apropiere de Beaujolais și Vallee du Rhone. Numele orașului este asociat cu Antoine de Saint-Exupéry, autorul "Micului Prinț" , Frații Lumiere – inventatorii cinematografului, "Vieux-Lyon" și bijuteriile sale arhitecturale, precum, Turnul Rozelor, Basilica Notre Dame de Fourvière, Muzeul de Arte Plastice, Muzeul Gallo-Roman, Théâtre des Célestins și altele.

Obiective turistice. Lyon este doilea oraș după importanță, precedat de capitală, dar este surprinzător de nedescoperit. Cathédrale Saint-Jean-Baptiste este o biserică romano-catolică situată pe Place Saint-Jean din Lyon. Aceasta a fost construită în secolul al XII-lea și este renumită pentru vitraliile sale superbe. Un detaliu important este marele trandafir- caleidoscop care datează din 1392. Una dintre cele mai interesante caracteristici este ceasul astronomic creat de Nicolas Lippius în 1598. Catedrala are, de asemenea, un clopot remarcabil (turnat în 1622) numit "Anne-Marie de la Primatiale", care este unul dintre cele mai mari făcute vreodată și care răsună doar de sărbătorile catolice.

Muzeul de Arte Plastice demonstrează moștenirea culturală impresionantă din Franța, fiind la egalitate cu impresionantul Luvru. Acest muzeu are una dintre cele mai mari colecții de opere de artă din Europa, inclusiv antichități, picturi, sculpturi și artă decorativă - din Egiptul antic până în zilele noastre. Muzeul are o colecție excelentă de picturi impresioniste și de artă modernă ale unor maeștri europeni, precum Delacroix, Géricault, Rembrandt, Rubens, Poussin și Véronèse. Un must-see sunt statuile baroce din Refector și Grand Staircase. Un alt loc care trebuie vizitat este cafeneaua muzeului Les Terrasses Saint-Pierre, cunoscut pentru atmosfera plăcută. În timpul verii, oaspeții pot lua masa în aer liber pe terasa din grădini.

Basilica Saint-Martin d'Ainay este o biserică romanică din Ainay, în cartierul Presqu'île, în centrul istoric din Lyon. A fost construită în secolul al XI-lea pe locul unui templu roman din secolul al IV-lea și este cea mai veche biserică din oraș. Biserica este un exemplu minunat de arhitectură romanică, conține patru coloane clasice, un mozaic din secolul al XII-lea și picturi aurite din secolul al XIX-lea, create de artistul local, Hippolyte Flandrin.

Districtul Presqu'ile este un cartier care se remarcă prin arhitectura sa frumoasă și piețele monumentale. Place des Terreaux merită vizitat doar pentru a vedea fântâna de F. A. Bartholdi. Această operă de artă înfățișează carul triumfal al râului Garona. Cei patru cai reprezintă cele patru râuri diferite care se varsă în ocean. Hôtel de Ville (primărie) din Lyon se găsește în partea de est a pieței și a fost reconstruită (după un incendiu) de către Jules Hardouin-Mansart în stilul baroc. Un alt edificiu monumental din această zonă este Palais de la Bourse et du Commerce, pe Rue de la République. Deși clădirea are un stil arhitectural renascentist, a fost construită în secolul al XIX-lea. Continuând la sud de Palais de la Bourse, vei întâlni Eglise Saint Bonaventure, o fostă biserică franciscană construită în secolele XIV-XV. Restaurantele și buticurile gastronomice sunt un alt tip de atracții turistice recunoscute pentru preparerea "quenelles", un fel de mâncare locală, pregătită din carne sau pește.

Când este mai bine să zbori la Lyon? Cel mai bun moment pentru a vizita Lyon-ul este luna septembrie și octombrie, când rămâne mai pustiu după plecarea turiștilor din vară, iar vremea este călduță, tomnatică. Temperaturile variază între 16 și 22 grade, perioada perfectă pentru a te bucura de farmecul orașului, în pofida ploilor periodice. Între noiembrie și aprilie, vremea este rece și întunecată, atunci este cea mai bună perioadă pentru a găsi oferte pentru zboruri aeriene sau cazare. Temperaturile variază între 0 și 15 grade Celsius. Luna mai este o altă perioadă excelentă de vizitat, datorită temperaturilor confortabile, între 10- 20 grade Celsius. Mai ales că în această vreme orașul încă nu este aglomerat de turiști. Vara este sezonul de vârf în Lyon, iar temperaturile medii variază între 24 și 28 de grade Celsius. Iulie este luna cea mai caldă dintre toate trei, caracterizată prin temperaturi ridicate și umiditate scăzută.

Informaţii utile. Rețeaua de transport public din Lyon constă din 4 linii de metrou, 5 linii de tramvai și peste o sută de rute de autobuz. Un bilet unic costă 1,80 € și poate fi utilizat pentru orice mijloc de transport în comun. Acesta este valabil timp de o oră pentru un număr nelimitat de unități de transport, cu condiția că validezi biletul de fiecare dată când urci într-un autobuz sau tramvai nou. Biletele se găsesc la toate stațiile de metrou / tramvai și la principalele stații de autobuz. O alternativă distractivă la sistemul de transport în comun este Vaporetto. O călătorie simplă costă 2 € (biletele achiziționate la bord) și durează aproximativ 30 de minute. Acest serviciu de transport cu bărci funcționează de-a lungul râului Saône, între Vieux-Lyon (cartierul vechi) și zona Confluence. Lyon este cunoscut pentru o rețea amplă de piste pentru biciclete. Poți alege o bicicletă de la una dintre cele 300 de stații de biciclete din tot orașul, achitând 1,50 € pentru 24 de ore sau 5 € pentru șapte zile.

Pentru a facilita numărul turiștilor, în prima duminică din lună, intrarea la toate obiectivele turistice din oraș, este gratuită.

Moneda oficială în Franța este Euro, altă valută nu este acceptată, oficial. Conform unor estimări generale, pe zi un turist care alege să călătorească low cost în Lyon scoate din buzunar în jur de 42 €. Prețul unui mic dejun variază între 5.50 - 8.80 €, iar costul prânzului este între 10-20 €. Pentru apă plată vei achita 0.95 €, pentru bere 4.00-6.00 €, iar pentru cafea în jur de 2, 65 €. În Franța fusul orar este GMT +1.

Viza pentru Franța. Cetățenii moldoveni, cu pașaportul biometric valabil, nu au nevoie de vize pentru a se afla pe teritoriul Franței timp de 90 de zile.

Cel mai potrivit timp de a vizita Lyon

Lunile cu cele mai mici șanse de precipitații în Lyon sunt septembrie, aprilie și martie. Cele mai mici șanse de ploaie sunt la sfârșitului lunii iunie. Iarna temperatura medie este între 12.1°C și 5.8°C, primăvara -23.7°C și 12.1°C, iar toamna între 25.2°C și 8.3°C.

Chisinau

28 Jul 2021
22°C min
26°C max

Lyon

28 Jul 2021
25°C min
26°C max
Temperatura aproximativa medie anuala
Chisinau
Lyon

CUM SA AJUNGI DE LA AEROPORT IN Lyon

Aeroportul Lyon-Saint Exupéry

20 km de la centrul orasului
Vezi pe harta

Aeroportul Lyon-Saint Exupéry se află la doar 20 km de centrul orașului Lyon. Nu există autobuz, tramvai sau metrou direct. Modalitățile de a ajunge de la aeroport sunt tramvaiul sau taxiul Rhônexpress. Există alte două opțiuni „neoficiale”: BlaBlaCar și serviciile de transfer privat. Rhônexpress este un serviciu de transfer de tramvai care merge între aeroportul Lyon-Saint Exupéry și gara Lyon-Part-Dieu. Stația de tramvai se găsește în gara St Exupery.Tramvaiul circulă la fiecare 15 minute, iar călătoria durează aproximativ 30 de minute.

Biletele costă 27,80 € dacă le cumperi pe loc și 16.10 € dacă le cumperi online sau ai sub 25 de ani. Copiii sub 12 ani călătoresc gratuit. Dacă călătorești cu bagaje mari, cea mai bună opțiune este comandarea unui taxi. Costul unei călătorii este între 50 și 100 €, în funcție de oră/ zi și momentul rezervării.

BlaBlaCar este un carpooling bazat pe aplicații mobile. Deoarece aeroportul Lyon este o destinație populară, există zeci de călătorii oferite în fiecare zi, la preț de 3-6 €. Durata călătoriei poate varia între 30 de minute și peste 1 oră.

BINE DE ȘTIUT

ORA LOCALA

miercuri
05:45

VALUTA

VALUTA LOCALA
EURO

BERE

BEREA LOCALA
2.5€

ALIMENTARE

BUSINESS LUNCH
12€

TRANSPORT

AUTOBUSS
2€

Companii care zboară spre Lyon

test

Profil