Cele mai bune megapolisuri din lume

Datorită regimului fără vize și a diverselor tratate, moldovenii sunt liberi să călătorească în 122 de țări. Obosit de vacanțe în Turcia, Grecia și Bulgaria?

Vă oferim țările TOP-8 pentru călătorii și îmbogățiri culturale.

8. Austria

Micul, dar modestul stat al Europei Centrale anual atrage mulți turiști. Nu este de mirare că turismul constituie un segment important al economiei țării, reprezentând cca 9% din PIB. Un mare interes pentru turiști îl constituie capitala Austriei- Viena. 

Fiecare călător care vizitează Viena, se îndrăgostește de acest oraș. În coloritul, farmecul imperial, comfortul modest. Viena oferă vizitatorilor un program cultural bogat, care satisface, cerințele oricărui turist. În plus, în Austria există un oraș mic, dar semnificativ- Salzburg. Anume în acest orășel mic s-a  născut marele compozitor Amadeus Mozart. Foarte des, la Salzburg, se țin concerte, festivaluri și expoziții dedicate celebrului compozitor. Dacă preferați o vacanță mai activă, atunci vizitați Austria în perioada: sfârșitul lunii decembrie până în luna martie. În această perioadă este deschisă regiunea  de ski Ski Amade, care oferă 365 de pârtii pentru ski.

Neapărat, nu uitați să serviți cafeaua tradițională vieneză, care este considerată una dintre cele mai bune în lume și de asemenea savurați șnițelul vienez. Există zboruri directe de la Chișinău spre Viena, care se efectuiază zilnic. 

În mai puțin de două ore ajungeți din capitala Moldovei în capitala Austriei.

7. Germania

Nu departe de Austria există o altă țară turistică minunată - Germania. Este important de menționat că Germania este una dintre cele mai sigure destinații turistice din lume. În plus, garantul calității serviciilor de călătorie poate fi numit faptul că peste 30% din germani petrec vacanța în propria țară.

Germania oferă o gamă largă de activități de agrement: wellness, culturale, sportive, recreere etc. Prin urmare, fiecare călător își va găsi un locul și ocupația pe plac în această țară neobișnuită.

Cele mai populare orașe printre turiști sunt Berlin, München, Hamburg și Frankfurt. Anual în Germania sunt organizate diverse evenimente culturale, care atrag milioane de vizitatori. Unul dintre cele mai populare este festivalul de folclor Oktoberfest.Acesta, se desfășoară la München și este considerat cele mai mari și una dintre cele mai renumite sărbători de acest gen din lume. Pe lângă acesta, pentru amatorii de muzică în diferite orașe ale țării sunt organizate festivaluri ale  muzicii rock, clasice și techno. Germania oferă fiecărui turist posibilitatea de a intra într-un basm și de a se arunca în cultura națională.

Puteți ajunge din Moldova în Germania datorită zborurilor spre Berlin, Dortmund și Frankfurt. Zborul va dura puțin mai mult de două ore fără transferuri.

6. Regatul Unit

Albionul de ceață prezintă un interes deosebit pentru turiști. Mulți spun că atunci când ajungi în Anglia, intri într-o altă lume. O țară mare, impresionantă, dar în același timp elegantă și rafinată poate deveni un loc minunat pentru a petrece vacanța. La mulți Anglia se asociază cu Londra. Nu e de mirare până la urmă este capitala țării, cel mai mare oraș și centru politic al acesteia. Multe obiecte culturale celebre sunt amplasate în Londra: Big Ben, British Museum, Trafalgar Square etc. Vă sfătuim să vizitați toate obiectele de interes pentru dvs. în Londra și să mergeți mai departe. La urma urmei, Anglia nu se limitează la Londra. Vizitați cel mai sportiv oraș din țară - Manchester. Este renumit nu numai pentru echipele sale de fotbal, dar și pentru arhitectura sa veche și modernă. O vacanță liniștită și relaxantă vă este garantată.   În timpul călătoriei în Anglia, trebuie să țineți cont de interesele unui turist concret. Preferați peisaje naturale? Vizitați orașul Durham. Doriți să atingeți moștenirea formației „The Beatles"? Ia un bilet la muzeul trupei din Liverpool. Dacă sunteți un amator de muzică clasică, Stratfort este o opțiune excelentă. În acest oraș, s-a născut Shakespeare, de aceea fiecare stradă a păstrat memoria marelui scriitor englez.

Anglia oferă turiștilor nu numai amintiri ale locurilor frumoase și un număr imens de fotografii memorabile și suveniruri. Bucătăria britanică va încânta orice călător.

Bucătarii din Anglia acordă o atenție deosebită calității ingredientelor. Neapărat încercați ceaiul tradițional englezesc, bucatele din pui și gemurile vegetale.

Puteți ajunge în Anglia din Republica Moldova cu avionul. Zborul va dura puțin mai mult de trei ore fără transferuri. Zborurile sunt organizate în fiecare zi, iar prețurile biletelor  vă vor încânta.


5. România

România a ocupat demult un loc ferm în topul celor mai populare țări pentru călătorii pentru călătorii printre moldoveni. Anual, un număr mare de turiști din Moldova se îndreaptă spre țara vecină. România oferă oaspeților săi o selecție largă evenimente și locuri de odihnă. În timpul iernii sunt populare, stațiunile de ski: Sinaia, Poiana Brașov. Transilvania, București, Iași etc. vor fi potrivite pentru turismul cultural primăvara și iarna. Țara este renumită pentru legenda contelui Dracula (sau Vlad Țepeș). "Tatăl" tuturor vampirilor a asigurat România titlul uneia dintre cele mai misterioase țări din Europa. Dacă vă interesează tema vampirilor, ar trebui să vedeți castelul Bran cu ochii proprii și apoi să vizitați mormântul lui Dracula în mănăstirea Comane sau Snagove (aceștia concurează între ei referitor la locul înhumării celebrului vampir).

România este de asemenea renumită pentru stațiunile sale de plajă. Anume, în această țară se află, Delta unicală a Dunării care este luată sub patronajul UNESCO. În plus, în România există numeroase stațiuni balneare - peste 160. Fiecare călător va găsi ceva special când călătorește în jurul României. Poți ajunge în România cu avionul. Zboruri zilnice de la Aeroportul Chișinău la București. Zborul va dura puțin mai mult de

 o oră.

4. Portugalia

Portugalia deține pe bună dreptate un loc onorabil în această listă. Doar totul în țară ne îndeamnă spre turism: locuri frumoase, climat cald, oameni zâmbitori, bucate delicioase, arhitectură măreață. Călătoria în Portugalia începe de obicei cu capitala - Lisabona. Orașul deluros este acoperit cu pietriș, puteți să vă plimbați ore întregi și să nu observați. Cel mai mare oraș din țară este bogat în atracții pentru fiecare gust: începând cu castele maiestuoase, terminând cu localuri vechi. Puteți să vă plimbați prin Piața de pe bulevardul Libertății sau vizitați palatele Belen și Queluz, de asemenea vedeți cu propiii ochi vechile mănăstiri și biserici. Fanii de fotbal pot vizita restaurantul fondat de Cristiano Ronaldo și pot vizita arena de fotbal Benfica.

Portugalia este renumită pentru plajele sale, deoarece din partea de vest a țării este spălată de Oceanul Atlantic. Cu toate acestea, fiți precauți, apa oceanului este rar caldă, astfel încât turiștii practică adesea navigarea pe serf sau pur și simplu fac băi de soare. Interesant este și orașul Porto, situat în nordul țării. Aici puteți vizita Casa Muzicii, care este renumită pentru forma neobișnuită a acesteia, mai mult decât atât în Porto este situat cel mai înalt turn din Portugalia - Clerigos. Portugalia vă va delecta cu bucătăria delicioasă, care constă în principal din fructe de mare. "Cartea de vizită" a țării este desertul Pastel de Belen, a cărui rețetă este păstrată în cele mai stricte confidențe. Puteți ajunge în Portugalia din Moldova în 4 ore cu avionul, care zboară spre Lisabona Avioanele zboară aproape în fiecare zi. Companiile aeriene oferă prețuri mici pentru biletele de avion.

3. Spania

Însorita, luminoasa, memorabila Spania atrage turiștii din întreaga lume. Țara oferă vizitatorilor  următoarele tipuri de turism: plaje, cultural, gastronomic și extrem. Țara are o climă blândă, astfel încât Spania este deschisă turiștilor în orice moment al anului. Una dintre cele mai renumite stațiuni din țară este Insulele Canare - un arhipelag cu șapte insule. Plajele din Valencia prezintă de asemenea  un interes pentru iubitorii de soare. Spania este o țară cu o bogată cultură. Cele mai populare destinații turistice sunt orașele Madrid și Barcelona. Capitala Spaniei este remarcabilă pentru restaurantele și magazinele sale de lux.Un interes deosebit prezintă muzeele, printre care Muzeul Prado, Muzeul Reina Sofia și Muzeul Thyssen-Bornemisza. Piața Plaza Mayor este unul dintre cele mai aglomerate locuri din oraș, aici puteți întâlni turiști din întreaga lume. În Barcelona, ​​orice călător va fi uimit de arhitectură și de zborul fanteziei marilor Dali și Gaudi. Orașul respiră dragostea și fericirea. Spania este locul nașterii corridei, acest festival a devenit de mult timp unul național. Dacă sunteți amator de senzații tari, puteți vizita sărbătoarea tradițională spaniolă, deoarece spaniolii petrec câteva corride pe lună. Dacă sunteți un amator de bucate delicioase, bucătăria spaniolă vă va uimi imaginația cu o grămadă de feluri de mâncare. O parte din cultura spaniolă este tapaz - o gustare mare. Nu mai puțin delicioase feluri de mâncare sunt paella, tortilla și gaspacho. Desertul din Barcelona - Crema catalană este perfectă pentru o zi de vară fierbinte.

În Spania din Moldova se poate ajunge cu avionul spre Barcelona sau Madrid. Zborul va dura trei ore și jumătate.

2. Franța

Țara iubirii este una dintre destinațiile cele mai preferate ale turiștilor. Parisul este mai mic decât Chișinăul, dar este foarte bogat în monumente culturale. Nu mai vorbim de Turnul Eiffel,  care este cunoscut fiecăruia din copilărie? În plus, cândva marea cetate, iar acum Muzeul Luvru va stârni interes pentru iubitorii de pictură, sculptură și design antic. O atenție deosebită merită Cote d'Azur, unde vă puteți relaxa în sensul deplin al cuvântului: hoteluri confortabile cu apă limpede azurie, divertisment interesant vă va ajuta să vă relaxați și să vă distrați.

În partea de nord a țării se află Le Mont Saint-Michel. Acesta este înconjurat de mare și de zidul cetății și este înscris pe lista patrimoniului UNESCO. Micul oraș Saint-Tropez va fi o destinație excelentă pentru vacanță în familiile cu copii, deoarece este organizată cea mai bună infrastructură pentru o vacanță de calitate.

Franța, ca și Republica Moldova, este renumită pentru vinurile sale. Neapărat preluați rolul de sommelier și încercați mai multe soiuri de vin local. Și, bineînțeles, nu uitați să aveți o gustare. Deși mâncărurile franceze pot fi numite cu greu cu cuvântul obișnuit "gustare", deoarece majoritatea felurilor de mâncare sunt capodopere culinare: foie gras, rață coaptă, diferite feluri de mâncare de fructe de mare, creme brulee, croissante ... Franța oferă bucate pentru orice gust.

De la Chișinău în Franța se poate ajunge cu avionul cu avionul spre Paris 

sau Nisa. Zborul va dura puțin mai mult de trei ore.

1.Italia

Cea mai populară țară din rândul turiștilor din Moldova este Italia. În fiecare an, mulțumită turiștilor, trezoreria Italiei este reîncărcată cu 10 miliarde de dolari. Țara ne permite să călătorim în lumea antică. Puteți vorbi despre această țară minunată ore întregi. Cele mai populare orașe turistice sunt Roma, Veneția, Florența și Napoli. Fiecare oraș este bogat în locuri care vor fi interesante cât unui cunoscător al arhitecturii, atât și unui adolescent atât de avansat. Nu uitați că Italia este locul de baștină al marilor creatori. Aici s-au născut: Dante Alighieri, Giovanni Boccaccio, Galileo, Leonardo da Vinci, Enrico Caruso, etc. De aceea, fiecare țară este îmbibată cu marea  moștenire.

Datorită locației Italiei, călătorii au posibilitatea să înoate în cele patru mări care spală țara: Adriatica, Ligurică, Ionică și Tireniană. În plus, Italia oferă turiștilor șansa de a vedea Alpii în spațiile lor magnifice.

Destul de populară este bucătăria italiană, care oferă o selecție uriașă de mâncăruri incredibil de delicioase. Femeile ar trebui să uite de diete, deoarece foarte puțini vor putea rezista față de pizza tradițională, paste, lasagne, ravioli, panceto etc.

Înghețata italiană este considerată extrem de gustoasă. Italienii tratează mesele zilnice ca un ritual special, astfel încât fiecare fel de mâncare este deosebit de gustos.

Călătorii spun că odată ce ai fost în Italia, te îndrăgostești de această țară pentru tot restul vieții tale.

De la Chișinău până în orașele italiene (Veneția, Verona, Roma, Milano, Parma, Florența, Torino) se poate ajunge printr-un zbor direct în două ore.