Bilete de avion SHANGHAI

Bilete de avion spre Sankt Petersburg

Dacă îți dorești să faci o rezervare la bilete de avion spre Sankt Petersburg , AVIGO are cele mai bune oferte și este gata să îți răspundă la întrebări la orice oră a zilei. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Sankt Petersburg le poți comanda pe site-ul avigo.md.

Un alt beneficiu este că pe site-ul nostru vei găsi prețul tuturor biletelor afișat în lei, dolari și euro.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Sankt Petersburg?

Sankt Petersburg este un oraș din Federația Rusă. În acest oraș locuiesc peste cinci milioane de locuitori. Sankt Petersburg  este considerat cel mai nordic oraș european, iar centrul orașului este protejat de UNESCO.

Din cauză că este amplasat Cercul Polar de Nord (60°N), în Sankt Petersburg amurgul  durează toată noaptea în lunile mai, iunie și iulie. Fenomenul este numit „nopțile albe”. Sankt Petersburg este cunoscut și datorită celor nouă poduri basculante care se deschid deasupra Nevei.

Istoria orașului Sankt Petersburg

Orașul Sankt Petersburg a fost fondat de țarul Petru cel Mare, în anul 1703. Acest oraș era considerat o „fereastră către Europa” și a fost capitala Imperiului Rus până în anul 1918.  Sankt Petersburg a fost gândit ca o nouă capitală a imperiului încă de la început.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Leningradul, așa se numea orașul Sankt Petersburg în perioada 1924-1992, a fost încercuit și asediat de Wehrmachtul german, în ceea ce avea să fie cunoscut drept Asediul Leningradului. Orașul a fost asediat în perioada 8 septembrie 1941 până pe 27 ianuarie 1944.

După prăbușirea URSS, majoritatea populației a pledat pentru revenirea la „numele Sankt Petersburg”.

În ce perioade ale anului să vizitezi Sankt Petersburg?

Dacă vreți să vă plimbați în perioada „nopților albe”, atunci veniți în lunile mai, iunie și iulie când are loc acest fenomen. În această perioadă este vârful de sezon turistic. Totuși, între 11 iunie și 2 iulie, soarele apune numai pentru câteva minute și străzile rămân cutreierate de oameni 24 de ore din 24.

La începutul lunii aprilie, vremea începe să se încălzească. În timpul verii, temperatura medie este de +25°C. În timpul iernii e frig și temperaturile cobor până la -24°C.

Ce poți vedea în Sankt Petersburg?

Orașul Sankt Petersburg este o perlă culturală, care trebuie admirată și descoperită petrecând o vacanță de cel puțin 7-10 zile. Orașul rusesc este cunoscut ca un oraș al palatelor și catedralelor.

Unul dintre cele mai renumite și vechi este Palatul de Vară, o casă modestă construită de Petru cel Mare în Grădina de Vară (1710–1714). Urmează Palatul imperial de iarnă (1754–1762), unde astăzi este sediul Muzeului Ermitaj, Palatul Stroganov (1752–1754, azi Muzeul Figurilor de Ceară), Palatul Voronțov (1749–1757, azi școală militară) și Palatul Anicikov (1741–1750 azi palat al copiilor).

Catedrala Sfântul Isaac este o biserică care are una dintre cele mai mari cupole din lume. Această clădire a fost construită pe parcursul a 40 de ani. Catedrala Kazan și fortăreața Sfinții Petru și Pavel, care a fost închisoare destinată deținuților politici, ocupă și ele o poziție importantă în centrul orașului.

Ce poți mânca în orașul Sankt Petersburg?

Despre bucătăria rusească nu este nevoie de o descriere amplă, pentru că în Republica Moldova locuiesc mulți ruși. Din această cauză multe bucate tradiționale rusești sunt preparate și pe mesele de sărbătoare ale moldovenilor.

Totuși, dacă vă aflați în acest oraș puteți încerca renumitul borș, care este considerat unul dintre cele mai populare preparate rusești. De asemenea, puteți încerca și celelalte feluri de supe: shchi (supa cu varză), uha (supa de pește), rassolnik, solianka, botvinnik, okroșka și tiuria.

Renumitele clătite (blinii), zakusca rusească: icrele cu unt pe pâine coaptă, heringul în sărămură și legumele marinate trebuie încercate și acestea.

Cât te costă o zi în Sankt Petersburg?

Pentru cei care au un buget limitat, există hoteluri decente situate în centrul orașului, care includ și micul dejun, iar prețul începe de 70 de euro pentru o cameră dublă. Există hoteluri care dacă rezervați cel puțin cinci nopți pe site-ul hotelului, beneficiați de reduceri între 5 și 10%.

Puteți să vă cazați într-un mini-hotel, mai ales dacă suntem cu o gașcă de prieteni. O noapte de cazare într-un dormitor cu patru locuri costă 16 euro (650 ruble) de persoană în sezon și 18,5 euro (750 ruble) pe perioada nopților albe.

Pentru cei cu un buget ceva mai generos, sunt hoteluri situate în centrul istoric al Sankt Petersburgului și pun la dispoziție camere mari, elegant și somptuos amenajate, restaurant, bibliotecă și cameră de zi cu șemineu. O cameră dublă poate fi închiriată în perioada nopților albe cu 300 de euro pe noapte, dar are și micul dejun inclus.

Pentru a călători, puteți cumpăra jetoane sau cartele de călătorie. Călătoria costă 25 ruble. Tramvaiele se mișcă încet. Biletele se pot cumpăra de la un taxator aflat în tramvai și costă 19 ruble o călătorie. 

Cum ajungi în Sankt Petersburg?

După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport. În Moldova există o serie de companii aeriene care operează curse direct în Sankt Petersburg de la Chișinău. Aceste curse au loc de câteva ori pe săptămână.