Atena

Chișinău-Florența.

Florența este un oraș minunat care combină armonios spiritul unui trecut maiestuos (fiecare plimbare și fiecare pas vă va duce la un monument istoric) și orașul modern intens, viu,cu bucătărie uimitoare, cumpărături și numeroase evenimente și divertisment. Florența impresionează cu splendoarea sa arhitectura renascentistă, care permite orașului să poarte numele mândru de "muzeu în aer liber".

În orice moment al anului, indiferent de vreme, fiind în oraș, veți simți un val de vitalitate. Aici simțiți totul diferit: respirația, emoțiile, dorințele și visele joacă cu culori noi. Și nu e de mirare, plimbându-vă pe străzile pitorești înguste, urmărind strălucirea soarelui prin plăcile de marmură colorate ale templului Duomo, cea mai uimitoare catedrală a țării, Catedrala Santa Maria del Fiore, care vă cufundă în atmosfera plăcută de dragoste pentru artă, culoare și farmec; Piața Signoria este plină de diverse atracții care nu vă vor lăsa indiferenți.Palatul uimitor de la Pitti, grădinile Boboli, plimbându-vă în care veți dori să rămâneți, să trăiți acolo, bucurându-vă de mirosurile toscane și admirând vegetația verde uimitoare. Iar Piazzale Michelangelo din apropiere, cu puntea de observare, vă va deschide toate priveliștile încântătoare ale orașului.

Toți amatorii exponatelor istorice care sunt interesați de istoria și viața națiunilor pot vizita un număr imens de muzee. Galeria Uffizi, Muzeul San Marco, celula Savonarola, Galeria Academiei de Arte Plastice, Muzeul Medici, Muzeul Casa Dante Alighieri și altele vă vor încânta cu colecții de picturi italiene, fresce antice, statui, sculpturi.

Ce n-ați spune, dar Florența va rămâne în memorie pe mult timp, pentru peisajele sale fermecătoare, clădiri, preparate delicioase și diverse opțiuni pentru petrecerea timpului.